Gå til indhold

Trin for trin guide til at lave en menu til din cafe i Storbritannien

Step by Step Guide to Create a Menu for your Cafe in the UK

At designe og implementere en cafés menukort er en af de vigtigste faktorer for dens succes. Hvis menuer ikke var vigtige, ville der have været en MS Word-skærm til alle kategorierne!

Men en menu gør caféen anderledes og påvirker salget betydeligt. Så du skal være opmærksom på nogle vigtige trin, når du designer en menu. Så her er den bedste trin-for-trin-guide til at lave en menu til din café i Storbritannien. Lad os dykke ned i det!

TRIN 1: Lav en plan (start fra bunden)

Det vigtigste trin er at vurdere dit budget, din styrke og din stil. At kopiere menuretter fra andre caféer er et stort NEJ! Man kan starte med pen og papir eller prøve Google Sheets til at designe menuen. 

Medtag alle de retter, som du har råd til og dygtige kokke til. Hold antallet af ting på et minimum, da det er en fiasko i det lange løb at overfylde menuen med retter, der ikke har nogen værdi. Du kan gradvist tilføje nye ting i processen. 

Trin 2: Sådan viser du caféens menu

Før du designer den perfekte menu, skal du beslutte, hvordan den skal vises. I disse dage har caféerne en menu på en stor attraktiv kridttavle, der ser indbydende ud. En anden måde er at nævne caféens specialiteter og tilføjelser på tavlerne med smukke farver og stilarter. 

Desuden er de meget økonomiske, da du kan skrive og redigere retterne. Du kan også bruge trykte menuer og have dem stående på bordene. Så du kan gå videre til næste trin, når du har valgt visning af menukort, som kan være fysiske kopier, tavlemenuer, digitale skærme eller alt sammen. (Køb kridttavle til menuer). 

TRIN 3: Design af menuen

Så går vi videre til det mest spændende arbejde, nemlig at designe menuen. Så start med:

Udforsk fem typer af populære menuer til caféer

Der er generelt fem typer menuer til ethvert sted. Det er ikke en fast regel at følge disse, men ideen om hver enkelt kan give dig en klar vision. Typerne af menuer er:

i. A la carte-menu

Denne avancerede menuform stammer fra det franske ord, der betyder "efter kortet". I denne stil er hver genstand opført separat med prisen. Der er ingen sektioner eller grupper. Gæsterne kan vælge en hvilken som helst ret og kombinere den med det, de foretrækker.

ii. Du Jour Menu

Du Jour betyder "dagens ret", hvilket betyder, hvad kokken har tilberedt i løbet af dagen. Det kan også være suppe og kylling, men det implementerer dagens specialitet. Du kan prøve den særlige ret, som er perfekt lavet til dagen. 

En af de mest succesfulde teknikker for caféejere er at placere indbydende fortovstavler uden for caféen med kokkens specialretter. Kunderne strømmer til, og det er en god strategi til at tiltrække kunder.

iii. Statisk menu

En statisk menu er den mest almindelige måde at præsentere og designe en menu på. Menuen har kategorier som forretter, drinks, salater, snacks osv. Menuen vises på digitale skærme, trykte menuer eller på anden måde. Men elementerne er statiske og har et meget almindeligt layout.

iv. Cyklisk menu

Den cykliske menu har faste retter, der gentages i cyklusser. Så for eksempel kan mandag have specielle sandwich, og man kan have nogle spændende retter i weekenden. Det er generelt godt for en lavbudgetcafé at have en fast menu for alle dage i weekenden. 

v. Fast menu

Dette er interessante menuer, hvor du kan vælge mellem en appetitvækker, en snack og en dessert. Du kan vælge en og skabe et tilfredsstillende måltid. Prisen er fast. Mange caféer ændrer det en smule og giver fleksible muligheder.

Giv varerne tankevækkende navne

Hvem kan lide at have kedelige navne på sine retter? At gentage disse monotone navne er et stort nej. Så du kan give retterne smukke adjektiver med deres fremhævede ingredienser. For eksempel Chef's Special Bolognese Pasta with Fresh Herbs. Nævn desuden elementerne med lille skrift, så kunden får et indblik i retten.

Tjek for reglen om smart layout - den gyldne trekant

Der er en smart måde at designe din menu på i henhold til den menneskelige psykologi. Tommelfingerreglen er at placere specialtilbud og retter i CENTRUM, da kunderne kigger direkte derhen.

HØJRE ØVERSTE HJØRNE er til hovedretterne. 

Og ØVERSTE VENSTRE HJØRNE er til forretter og hurtige bidder. Dette er den GYLDNE TREKANT-regel, som har dokumenterede fordele for salget. Reglen gælder for trykte menuer eller endda stilfulde vægkridttavler.

Brug af skrifttyper og farver

Farverne på menukortet skal matche navnet på din café og dens farver. De klassiske menuer har hvide og sorte farver, men du kan gøre det sjovt med attraktive farver. Lav f.eks. en børnevenlig menu med levende farver og tegninger af mad. Lad være med at overdrive, men lidt kreativitet ser godt ud.

Skriv også altid og altid med store skrifttyper. Priserne kan skrives med mindre skrift, men varerne skal være tydelige. Nogle caféer installerer kridttavler og fortovsmenuer. Brug derfor flotte kridtfarver til at skrive på kridttavler.

Ting, du skal overveje, når du laver en menu

Nogle af de smarte og ekstra ting, du kan indarbejde i din menu, er:

Undlad at inkludere valutategn

Vidste du, at caféer generelt undgår at bruge for mange pund- eller dollartegn? Det får din menu til at se sjusket og meget pengegrisk ud. Din menu skal være enkel, kreativ og meget fair. Det giver et indtryk af din dedikation. Så undgå alle valutategn.

For mange sider er et NEJ!

Især når man designer en cafémenu, skal man aldrig have flere sider, det er simpelthen en deal-breaker, da en café har begrænsede varer. Mange mennesker kommer også for at hænge ud og få noget kvalitetsmad. 

Der er ingen, der har lyst til at læse en menu på 20 sider. Så hold det enkelt med minimum en til tre sider. Lav kasser og skillevægge, så der er en god overgang. Vælg også attraktive farver og karikaturer. 

Inkluder smarte skilte i din menu

Skilte er en rigtig god måde at gøre din menu minimal og smart på. For eksempel er skilte med veg og ikke-veg, et chili- eller ildskilt for ekstra krydrede retter osv. gode måder at kommunikere specifikationerne på. Det sparer dig også for besværet med at forklare det for kunderne. 

Udstil desserter på disken

Udstil smukke desserter på disken med smukke bordmenuer med alle detaljerne. Du kan tegne cupcakes, tærter osv. og hurtigt nævne detaljerne. Når kunderne bestiller eller fakturerer, vil de helt sikkert blive fristet til at spise disse lækkerier.

Indpakning

At lave en menu til din café er en overvældende rejse. Tilpas den med dine specialiteter, færdigheder og masser af kærlighed! Så tag alle de trin, der er nævnt ovenfor, og hav en god cafétid!

Læs mere Enestående designidéer til små hotellobbyer

Vi har produceret covers til førende mærker inkl

Vi er stolte af at være FSC® certificeret

Lær mere >