7 enestående designideer for små hotelllobbyer

7 Outstanding Small Hotel Lobby Design Ideas

Fellesrom som kafeer eller hotelllobbyer lar deg gjøre forretninger, sosialisere og slappe av. Dessuten spiller deres design en betydelig rolle i suksessen til hotellvirksomheten.

Nedenfor er derfor noen mest kreative og fremragende lobbydesignideer å utforske. Disse inspirerende ideene bidrar til å skape en lobby som er unik og iøynefallende. Men først, la oss få vite om viktigheten av hotelllobbyer.

Hva er ideen bak en hotelllobby?

Hovedformålet med hotellets lobby er å gi gjestene et felles område der de kan sjekke inn og ut. De kan også møte venner eller kolleger, fullføre noe arbeid eller slappe av der. Det gir hotellets førsteinntrykk til gjestene. En hotellobby bør ha en resepsjon for å løse gjestenes spørsmål.

Hotellobbyen bør også ha WiFi-tilgang, og den bør være nær toaletter. Sørg i tillegg for at det er i nærheten av et sted hvor gjestene enkelt kan få forfriskninger. Imidlertid går hotellobbyen ofte over all forventning. Fra stemningsfremmende belysning til kunstgalleriimplementering, en hotellobby har potensial til å gjøre eller ødelegge gjestens opplevelse.

7 enestående designideer for små hotelllobbyer

En hotellobby er et rom hvor besøkende får førsteinntrykket av hotellet. Så det er viktig å huske på merkevareidentiteten mens du designer velkomstområdet. Vil du bringe inn den tilbakelente stemningen eller noe klassisk? Tenk på budskapet du ønsker å formidle for å forvandle lobbyen til et innbydende sted. Her er noen ideer til lobbydesign:

1. Belysning

Belysning spiller en avgjørende rolle for å skape stemning. Forskning viser at belysning positivt påvirker humøret og energinivået til gjestene. Derfor er det viktig å ha belysning i tankene når du designer lobbyen på et hotell. I tillegg bringer det inn en følelse av tilgjengelighet og vennlighet.

På den andre siden oppmuntrer svak belysning til ro og fred. Siden hotellobbyen er et flerbruksrom, er det viktig å sette opp ulike lysoppsett for å skape ulike innstillinger. Eller prøv å skape en atmosfære som passer for alle typer mennesker.

2. Tavleskilt for jevn trafikkflyt

Den viktige funksjonen til effektiv lobbydesign er å dirigere trafikk. Den verste starten for enhver gjest er å ikke vite hvor de skal gå når de kommer inn på hotellet. Så, uansett om noen er der ved inngangen for å guide gjester eller ikke, sørg for at de forstår hvor de skal gå. Du kan for eksempel velge flerspråklige tavleskilt ved inngangen til lobbyen for å vise besøkende hvor de skal dra. Du kan også stille møbler på en måte som leder gjestene mot resepsjonen.

3. Sanseopplevelser

Førsteinntrykk dannes basert på sanseopplevelser. Så vurder designstrategien nøye. Utvikle en innbydende atmosfære ved å lage en lobby som appellerer til gjestenes øyne og oppmuntrer dem til å engasjere seg i det utformede rommet. For eksempel kobler luktesansen til følelser, så glem ikke å trykke på dette området. Du kan fylle lobbyen med en behagelig aroma som umiddelbart kan påvirke kundenes oppførsel.

Ifølge en Bloomberg- rapport fra Bloomberg bruker hoteller millioner av penger i duftindustrien, og den fortsetter å stige. Noen populære dufter som brukes i hotellets lobbyer eller korridorer er grønn te, sitrongress, etc. Disse duftene fremkaller minnene om glitrende vann eller varme netter.

4. Drift og tjenester

Mens du designer hotellobbyen, husk hvilken type innsjekkingsopplevelse du ønsker å gi. Så, mens du sjekker inn, gi en komfortabel plass å sitte og vente. Foretrekker du for eksempel tradisjonelle høye pulter som skiller resepsjonspersonalet fra kundene? Eller liker du sofaer hvor teamet kan sitte åpent i nærheten av gjester?

Utformingen av hotellobbyen avhenger stort sett av operasjonens skala. Mindre operasjoner har trolig en mindre tradisjonell innsjekkingsmetode. Mens store hoteller med hundrevis av rom krever utforming for å lette rask drift og jevn drift.

5. Musikk, lyd og underholdning

Underholdningen i lobbyen er veldig viktig å vurdere. Det går utover å spille beroligende musikk og heve lobbyområdets generelle akustikk i designprosessen. Høylytte saler etterlater noen ganger et inntrykk på gjestene om at de ikke får en god natts søvn. Du kan bruke myke møbler og tepper for å spre lyd og forhindre at lobbyområdet føles ekko. Innlemme støykontrollmaterialer i gulv og veggbelegg.

Lese Unike restaurantkampanjeideer for å vinne flere kunder

6. Lobby stil eller møbler

Møbler er integrerte komponenter i hotellets lobbys helhetlige utseende. De kan bryte eller gjøre hele utseendet til rommet. Velg alle delene som kan forbedre lobbyens stil og funksjonalitet. Velg for eksempel luksuriøse sofaer hvor gjestene kan slappe av mens de nipper til en kopp kaffe. Eller velg ergonomisk utformede skrivebord for å sikre en komfortabel arbeidsplass.

Lobbymøbler bør tillate gjestene å lage en sittegruppe som fungerer for dem. Det er imidlertid også viktig å tenke på at en enkelt sittestil kanskje ikke fungerer for alle funksjonene du ønsker at lobbyen skal utføre. Så det kan være nødvendig med flere sitteplasser.

7. Bruk kulturelle eller autentiske tradisjoner

Design en hotellobby som sakte overfører besøkende fra den moderne tiden utenfor til en autentisk verden inne. Inkluder humørfylt belysning, lydbildefiltrering, tradisjonelle møbler og gammeldags musikk relatert til enhver kultur. Det vil få gjestene til å sammenligne verden utenfor og inne du har skapt.

Gi folk som kommer inn i hotellets lobby en umiddelbar følelse av forandring. Gjør dem kjent med ulike kulturer hvis du kan. Denne tilnærmingen avhenger helt av dine kreative ferdigheter. Tenk ut av boksen og begynn å eksperimentere med autentiske design.

8. Maksimer lobbyplassen med kreative designideer!

Hotellbransjen har stor konkurranse, og den har mange muligheter til å vokse når det kommer til lobbydesign. Prøv å inkludere teknologi for å modernisere rommet så lenge det gir mening. Uansett hvilke kreative designideer du tar som inspirasjon, begynn å analysere lobbyen og evaluer hva du kan gjøre for forbedring. Sørg også for at lobbydesignet skaper en positiv appell til besøkende samtidig som den tilrettelegger for nødvendig funksjonalitet.

Les også trinnvis veiledning for å lage en meny for kafeen din

Vi har produsert deksler for ledende merker, inkludert

Vi er stolte av å være FSC®-sertifisert

Lær mer >